Verjaardagscadeau

Mijn naam is Frances van Hal en ik heb afgelopen zomer 2 weken vrijwilligerswerk gedaan op het opvangcentrum/schooltje Future Leaders in Accra.

Ik heb daar zowel Engelse als Franse les gegeven en het was een hele mooie ervaring! Via Mamud Billa kreeg ik een visitekaartje van Estelle Backus, bestuurslid van Stichting Akosua. Ik heb contact met haar opgenomen om iets meer informatie over het werk van Stichting Akosua te krijgen. Hierna heb ik besloten om voor mijn verjaardag, in plaats van cadeaus, aan mijn gasten een anonieme bijdrage te vragen

Deze bijdrage zal ik vervolgens graag via Stichting Akosua aan Future Leaders willen doneren.

De verjaardag heeft inmiddels plaatsgevonden en geresulteerd in het fantastische bedrag van € 350,00. Dank jullie allen hier heel hartelijk voor!

Hartelijke groet,

Frances van Hal

Mamud Billa heeft van het geld inmiddels 42 schooltassen kunnen kopen. Aan de  kinderen is te zien dat ze er enorm blij mee zijn. Namens Mamud Billa, de kinderen en Stichting Akosua heel hartelijk dank voor deze bijzondere geste! 

 

 

 

 

Vijgen uit Holtumse tuinen

Net als voorgaande jaren hebben de vijgenboompjes, in de tuin van fam. Biermans en fam. de Brabander, weer volop vruchten gedragen. Door Riek de Brabander zijn deze vijgen verwerkt tot jam.

Het vele werk heeft zich geloond want alle jam is verkocht. De opbrengst uit deze verkoop is ongeveer € 300,00. Dank u wel voor de aankoop van een of meerdere potjes jam, op deze wijze heeft u Stichting Akosua en het Future Leaders UCC weer een mooie dienst bewezen.

 

Wafel project


Albert Heijn te Sittard heeft Stichting Akosua, net als vorig jaar, van 15 kilo aan ingrediënten voor het bakken van wafels voorzien. Omdat alweer zo veel vraag naar wafels is  geweest heeft Stichting Akosua niet voldoende gehad aan 15 kilo en is zelf nog inkopen gaan doen om verder te kunnen bakken. Er is 58 kilo aan ingrediënten verwerkt en hiervan zijn rond de 2700 wafels gebakken.  Riek de Brabander heeft grotendeels de ingrediënten verwerkt tot deeg. Truus en Annique Lemaire hebben dit jaar het leeuwenaandeel van wafels bakken voor hun rekening genomen en zijdelings hulp gehad van de dames Marlies en Josine.

 

Kerstactie Stichting Akosua bij Intratuin

Stichting Akosua

heeft op 6 en 7 december bij Intratuin wafels en vijgenjam mogen verkopen. Annique en Truus hebben hier de handen uit de mouwen gestoken en door hun grandioze verkoop Stichting Akosua weer onder de aandacht gebracht. Een woord van dank aan alle mensen die interesse tonen in het werk van de stichting en mede door hun aankoop de kinderen van het Future Leaders UCC actief blijven ondersteunen.

Hilly bedankt!

  

Hilly Biermans heeft, voor Stichting Akosua, haar creativiteit ook in 2014 voortgezet.  Geheel belangeloos heeft zij dit jaar weer exclusieve kaarten, kleine cadeautjes en kerstgeschenkjes gemaakt. Het is zeker een vermelding waard dat door de verkoop hiervan Stichting Akosua € 388,25 op rekening kan bijschrijven en hiermee de kinderen van het Future Leaders UCC weer een stapje verder geholpen kunnen worden. Dank je wel Hilly!

1e H. Communie BS De Ratel in Gennep

Zoals in de 1e nieuwsbrief van dit jaar reeds toegelicht, hebben inmiddels op 18 mei jl. 17 leerlingen van BS de Ratel hun 1e H. Communie gedaan. Het was een prachtige dag, met stralend weer. Het was een prachtige viering, met heel veel inbreng en zang van de kinderen. Na de viering, hebben ze allemaal een ballon opgelaten.

Het thema van de viering was “Samen op weg”. Mede door dit thema, is er gekozen voor Stichting Akosua als goed doel. De kinderen kregen voor het doen van de Communie als boodschap mee, dat de Communie er niet alleen is om cadeau’s te krijgen, maar ook om te delen. De bedoeling was dan ook dat ze een klein deel van wat ze kregen, aan het goede doel zouden schenken.

Om Stichting Akosua tastbaarder te maken voor de kinderen, heeft Estelle Backus eind april een mooie presentatie gegeven in de klas. De kinderen hingen aan haar lippen en stelden veel vragen. Ze waren erg onder de indruk van het verhaal van Estelle, de foto’s die daar bij hoorden en de vergelijkingen met ons leven hier en dat van de kinderen daar.

Uiteindelijk hebben de kinderen een deel van het geld, dat ze wilden geven aan de kinderen in Ghana, of wat ze hadden opgehaald bij gasten op hun feest ingeleverd. Dit heeft geresulteerd in een totaal bedrag van €280,00. Dit bedrag zal zo snel mogelijk aan Estelle Backus worden overhandigd, zodat er in Ghana weer goede dingen mee gedaan kunnen worden.

Djoey, Maartje, Sid, Juul, Ravin, Kimberly, Jorn, Lisa,Neele, Daniël, Imke, Fleur, Cleo, Bram, Isa, Joep, Joran wensen Stichting Akosua heel veel succes met het goede werk dat ze doen. En doen de groetjes aan alle kinderen in Ghana!!

Melanie Jansen van Lendt (moeder van Ravin en lid van de Communie Stuurgroep)

 

Presentatie op basisschool “de Ratel” te Gennep


Op 25 april heeft Estelle Backus op basisschool “de Ratel” in Gennep een presentatie gegeven aan de klas van de kinderen die op zondag 28 mei hun 1ste Heilige Communie zullen doen. Presentatie ging over de kinderen van het Future Leaders UCC in Ghana.   

In de voorbereiding van deze dag werd even stil gestaan bij het luxe leven van de kinderen hier en het leven en de armoede van kinderen op andere plaatsen in de wereld en hoe fijn het is om iets van jezelf te kunnen delen met andere kinderen die het heel hard nodig hebben.


40 Jarig huwelijk van Jos en Marina Kessels


Jos en ik hebben besloten om geen cadeaus voor ons zelf te vragen, want wij hebben al zoveel. We hebben onze gasten gevraagd om een bijdrage voor Stichting Akosua. Ik heb hen het verhaal verteld en ook op jullie site gewezen. Hopelijk laten ze hun hart spreken en krijgen we een aardig bedragje bij elkaar.
Ik heb net de nieuwsbrief gelezen. Wat fijn dat er steeds nieuwe sponsorouders bijkomen en jullie het project kunnen uitbreiden.         

Wij wensen jullie veel succes!

Jos en Marina Kessels

     

Stichting Akosua heeft bijna €600 mogen ontvangen.

Jos en Marina hartelijk dank hiervoor!

Spreekbeurt

Hallo, ik ben Senna van den Nieuwenhof en ik ben 8 jaar.

Omdat het mij leuk leek om een keer een spreekbeurt te doen heb ik mijn juffrouw gevraagd of dat mocht. Ik heb toen mijn spreekbeurt gehouden over Ghana. Mijn tante (Estelle Backus) doet daar vrijwilligerswerk en mijn neefje is half Afrikaans.

Felix uit Ghana kwam toevallig naar Nederland en heeft toen een aantal spullen voor mij meegenomen om te laten kijken in de klas. Ik vond het erg leuk om een spreekbeurt te houden. Zo weten mijn klasgenootjes ook weer wat meer over Ghana.

 

Groetjes, Senna