Stichting Akosua

vindt goede samenwerking met een lokale partner-organisatie noodzakelijk om de betrouwbaarheid en haalbaarheid van projecten in Ghana te waarborgen. Daarnaast hecht zij veel belang aan de inzet en betrokkenheid van de mensen ter plaatse.
Momenteel werkt de stichting samen met het Future Leaders UCC in de Ghanese plaats Teshie.

Om ‘feeling’ te krijgen én te houden met zowel het UCC als Ghana zelf, gaan een paar bestuursleden regelmatig naar de tropen (op eigen kosten uiteraard!).
Volgens Stichting Akosua is dat de beste manier om persoonlijk op de hoogte te blijven van het project.

Bestuurslid Estelle gaat meerdere malen per jaar naar Ghana om als leerkracht vrijwilligerswerk te doen op het UCC. Daarnaast bezoekt zij steevast de kinderen die door Nederlandse families gesponsord worden.
Op die manier blijft Estelle rechtstreeks betrokken bij het reilen en zeilen van het UCC.

Last but not least, is voorzitter Riek ook al diverse malen in Ghana geweest om haar vakanties te combineren met werkbezoeken aan het UCC en andere projecten die inmiddels zijn afgerond.